Снимка БулфотоМинистерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) подготвя нови правила

...
Снимка БулфотоМинистерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) подготвя нови правила
Коментари Харесай

Нови правила за поддръжката на сградите готви МРРБ

Снимка Булфото

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) подготвя нови правила за ръководство на етажната благосъстоятелност, които да доведат до по-качествена поддръжка на сградния фонд и механизми на надзор за лицата, предоставящи услугите на професионално ръководство на етажната благосъстоятелност. 

Предложенията ще са част от промените и допълненията в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, по които Министерство на регионалното развитие стартира обществен спор, заяви offnews.bg .

В период до 15 април 2019 година на е-поща: [email protected] могат да бъдат подавани оферти, експертни отзиви и мнения за промени в наредбите на закона. Те ще бъдат прегледани и разисквани при подготовката на промени в закона.

С предложенията се цели да бъдат направени промени и допълнения на обособени разпореждания в ЗУЕС за постигането на по-голяма точност, както по повод на правомощията и отговорностите на етажната благосъстоятелност, по този начин и по отношение на реализирането на надзор при осъществяването на тези отговорности.

Промените ще са в посока прецизиране на правата на общото заседание на етажната благосъстоятелност и отговорностите на собствениците на независими обекти и ползвателите в постройките в режим на етажна благосъстоятелност.

Ще бъдат преразгледани правилата за образуване на дължимите суми за поддържане и ръководство на общите части в етажната благосъстоятелност за справедливото им систематизиране.

Необходимо е да се ускори ролята на обществените управляващи в използването на ЗУЕС посредством увеличение правата и отговорностите на локалните управляващи в контрола по използването на закона, което ще помогне за по-доброто ръководство на постройките в режим на етажна благосъстоятелност. Идеята е да се вкара и контролиране на връзките при ръководството на етажната благосъстоятелност от друг темперамент – здания със смесено предопределение (жилища, офиси, търговски площи), комплекси от затворен вид, ваканционни комплекси.

В секция „ Жилищна политика “, подсекция „ Етажна благосъстоятелност “ на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие са приложени получените към този момент оферти от Национално съдружие „ Недвижими парцели “, Българската фасилити мениджмънт асоциация и Фондация „ Асансьорна сигурност “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
--
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР